Még 2016-ban döntött úgy a városvezetés, hogy elektromos töltőállomásokat építene ki a város különböző pontjain. A fejlesztésre az önkormányzat pályázatot nyújtott be az akkori Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, amelyen a maximálisan pályázható összeget, vagyis csaknem 5 millió forintot nyert el.

„Ebből két helyen, a Bem József utca és a Czuczor Gergely utca csatlakozásánál lévő parkolónál, valamint a Szent László utcában a Corner Hotel előtti parkolónál létesít elektromos töltőoszlopot az önkormányzat” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: azért ezen a két helyen, mert itt vannak megfelelő transzformátorok, amelyek az áramforrást biztosítják.

„A pályázati kiírásban szereplő maximálisan pályázható összeg sajnos nem fedezi a két úgynevezett A típusú, normál elektromos töltőállomás telepítéséhez szükséges összeget, amelyet az ajánlattételi felhívásra beérkezett legkedvezőbb ajánlat tartalmaz, ezért a beruházás megvalósításához önerőt kell hozzátennie a városvezetésnek. Az önkormányzat ezt a forrást biztosította a legutóbbi testületi ülésen, így zöld utat kapott a beruházás. A nyílt beszerzés után a szerződést már megkötöttük a kivitelezővel, így a beruházás folyamatban van” – emelte ki Molnár Attila.