Ingyenes előadáson beszél szerdán 17 órakor az Arany 17. Rendezvényközpontban Juhász János kutató-feltaláló és Molnár Mariann a minket körülvevő elektroszmogról. A sugárzási terhelés ugyanis jelen van az otthonunkban, az utcán is, amelyre a gyerekek még érzékenyebbek. Az elektroszmog mindenhol körülvesz bennünket. A terhelés sokszor több százszorosa a WHO által meghatározott értéknek. A normál érték 10-20 mikrowatt négyzetméterként, ám Komárom-Esztergom megyében mért lakásokban 2-3000 mikrowatt.

Az elektoszmog összetevői a fölsugárzás, az adótornyok, a háztartási eszközök, a falban lévő vezetékek, a magasfeszültségű vezetékek, a telefon, a számítógép, a gazdag elektronikával felszerelt autók utasterében felgyülemlő sugárzás, a Föld radon sugárzása, melyek szervezetünkben összeadódnak. Ezek a sugárzások súlyos betegséget okozhatnak, egyebek közt daganatos megbetegedést, mindkét nemnél meddőséget, neuro hormonális fejlődési zavart, látás- és alvászavart, valamint fejfájást és depressziót.

2016 óta Emberi Erőforrások Minisztériuma rendeletben határozza meg a munkahelyek kötelező elektromágneses tereinek kimérését, kockázat és elemzését, viszont a nem munkahelyi védelmek egyéni-, családi elhatározáson alapulnak.

Védekezhetünk azonban ellene, egyebek közt ezt is elárulja Komáromban Juhász János és Molnár Mariann.