Komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz, így október 2. és 7. között különleges programokkal készül az intézmény
felnőtt- és gyermekkönyvtári részlege az érdeklődőknek. Ezen a héten mindig újabb és újabb programokat szervez a hét minden napján az olvasóknak a könyvtár.

A gyermekrészlegben szerdán 10 órától Gyurma család kreatív programra, csütörtökön 9 órakor pedig Kincsek a város alatt múltbeli érdekességek Komáromból címmel virtuális sétára várják a fiatalokat a szervezők, köztük Janka Ferenc, a Szőnyért Cselekvők Köre alapító tagja. Pénteken 17 órától családi activity játékkal szórakozhatnak a kicsik és nagyok. Vasárnap 10 órától Győrfi Mónika tart bábelőadást Nagymamáink meséiből, 15 órától pedig Murányi Sándor Olivér íróval Deák Anikó beszélget medvelesről, kalandról, erdélyi tájakról és az irodalomról.

A felnőtt részlegben kedden 17 órától várja az érdeklődőket Zalka Imre fotográfus, egyetemi tanár vetítéssel egybekötött előadása. Szerdán 17 órakor Sáfrány Piroska mentőtiszt mesél sorsfordító történeteket Értékleckék címmel. Csütörtökön 17 órakor Dobiné Samu Gabriella pszichológus, családterapeuta ad gyakorlati tanácsokat kis- és nagycsaládosoknak, pénteken 10 órakor pedig Bálint Tamás költő interaktív lyukasórán fogadja a közönséget.

Vasárnap a könyvtár felnőtt- és gyermekkönyvtári részlege rendkívüli nyitva tartással készül, amelyen ingyenesen lehet beiratkozni az intézménybe, valamint könyv- és folyóirat böngészde is várja a látogatókat.