A korábbi évek hagyományait folytatva idén is közösen ünnepel Komárom az adventi időszakban. December 2-től december 23-ig minden nap 10 és 22 óra között adventi vásárral, hétvégenként pedig színes programok és műsorok várják az érdeklődőket a Szabadság térre. December 2-án 17 órakor Molnár Attila polgármester gyújtja meg az első adventi gyertyát, ezzel egy időben pedig kigyúlnak a város ünnepi fényei is. Ezután áldják és szentelik meg a téren felállított betlehemet a történelmi egyházak képviselői, majd ünnepi koncerttel zárul az este.

„Az utolsó simításokat végzik jelenleg a szakemberek a téren” – mondta el a Helyi Híradóknak Zsédenyiné Horváth Krisztina. A rendezvény főszervezője hozzátette: az adventi koszorú már elkészült, a város karácsonyfáját pedig idén az Andruskó család ajánlotta fel. Azonban a fa díszítése és a színpad felállítása még hátra van.

A közös ünneplés vasárnap 16 órakor kezdődik a Szabadság téren, A manók és a Mikulás című előadással, majd a Komáromi Dózsa György Általános Iskola mutatja be műsorát. 17 óra 45 perctől pedig a Mintapinty Zenekar szórakoztatja a közönséget mikulásváró családi koncertjével. Emellett kiegészítő programként 10 órától az Arany 17 Rendezvényközpontban kézműves vásárt rendeznek, de csillagszóró családi játszópark és a DIVISZ Komárom fiataljainak köszönhetően csizmafényesítő kézműves játszóház is fogadja az érdeklődőket.

Idén is árulják a portékájukat az adventi vásáron a helyi árusok és a vendéglátósok. A kézműves és kézzel készített ajándékok mellett egyebek közt forró tea és forralt bor, valamint kézműves ételek széles választéka, kürtöskalács, emellett hurka és kolbász is várja az érdeklődőket.