A városvezetés még tavalyelőtt nyújtott be pályázatot az „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívásra, amely pozitív elbírálásban részesült. Az elnyert támogatásból hőszigetelik az épületet, korszerűsítik a fűtési rendszerét és a tornatermi szellőzőrendszert, folytatják a nyílászárók cseréjét, klímaberendezést szerelnek be, napelemes rendszert építenek ki, valamint akadálymentes környezetet alakítanak ki.

„Az elnyert forrásból 2020 végére az intézmény teljes körű energetikai korszerűsítése megvalósul. A felújítás célja, hogy a gimnázium épületében a nyílászárók cseréjével, a hőszigeteléssel, a fűtési rendszer korszerűsítésével az energiafogyasztást és a szén-dioxid kibocsátást is minimalizáljuk” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila.

„A mielőbbi megvalósítás érdekében hamarosan újra kiírjuk a közbeszerzési pályázatot és reményeink szerint a közeljövőben el is kezdődhet a kivitelezés” – emelte ki Molnár Attila. Hozzátette: a fejlesztéshez az önkormányzat is jelentős önrésszel hozzájárul.

A korszerűsítésen kívül még idén elkezdődhet az intézmény mellett lévő liget fejlesztése is, amely csaknem 200 millió forintból alakul át.