A városvezetés még tavalyelőtt nyújtott be pályázatot a város helyi adottságaihoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására. A pályázatot 2017. június 13-án a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok Irányító Hatósága elfogadta és összesen 500 millió forint támogatást ítélt meg.

A beruházás elsődleges célja a Brigetio Gyógyfürdő két épületének, valamint a Városi Sportcsarnok részben földgáz alapú hőenergia termelésének minél nagyobb arányú kiváltása geotermikus hőellátó rendszer kiépítésével. A hőenergia hasznosítás érdekében egy csaknem 1600 méteres termál kutat fúrnak Komárom dél-nyugati részén. A kút javasolt helyszíne a Báthory István utcában van.

Molnár Attila polgármester a Helyi Híradóknak elmondta, hogy az előző közbeszerzés eredménytelen volt, hiszen csak egy ajánlat érkezett az ajánlattételi határidőre.

„A mielőbbi megvalósítás érdekében hamarosan újra kiírjuk a közbeszerzési pályázatot és reményeink szerint a közeljövőben el is kezdődhet a kivitelezés” – emelte ki a polgármester. Hozzátette: a fejlesztéshez a komáromi önkormányzat több mint 180 millió forintos önrésszel járul hozzá.

A városvezető kitért arra is, hogy egy olyan beruházást valósítanak meg, amely később bővíthető lesz. A hőellátóra a következő években részben szeretnének egyre több intézményt rákapcsolni.