Az elmúlt időszakban több mint 300 millió forintból újult meg az Aprótalpak Bölcsőde székhelye és a szőnyi telephelye, részben uniós, részben pedig önkormányzati forrásból. A szerdai átadón Tóthné Varga Viktória intézményvezető köszöntötte a megjelenteket. Köszöntőjében kiemelte, hogy gyerekekkel foglalkozni minden bizonnyal a leghálásabb munka, ami a földön nekünk jutott, de saját tökéletesítésüket is ez mozdítja előre.

Molnár Attila polgármester elmondta, hogy Komárom élen áll a szülők és családok támogatásában, emellett pályázati és saját forrásból is folyamatosan igyekszik intézményeit fejleszteni és korszerűsíteni.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke kitért arra, hogy a pályázati forrásoknak köszönhetően a megyében hamarosan újabb lehetőség nyílik bölcsődék felújítására és létrehozására.

Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője a bölcsődék jelentőségéről és fontosságáról beszélt a jelenlévőknek.

Novák Katalin államtitkár pedig elmondta, hogy a csaknem 200 millió forintos támogatással egy jó cél mellé állt a kormány és a megyei önkormányzat.

„Az, hogy az önkormányzat is támogatta saját forrásából a korszerűsítést, az azt jelenti, hogy a város vezetése a gyermekekbe, a jövőbe fektette be ezt az összeget” – emelte ki az államtitkár.

A támogatásból új szigetelést kapott az Aprótalpak Bölcsőde épülete, megújultak a külső falak, a lábazat és a födém, valamint kicseréltette az önkormányzat az összes még régi nyílászárót. Elkészült az épület külső-belső akadálymentesítése, emellett kialakítottak egy mozgássérült mosdót is több új helyiség mellett. Megújult a pihenő és játszó udvara is, a meglévő kültéri játékok és a homokozó elvbontását követően pedig egy új, fedett gyermekpihenőt létesítettek. Mindemellett új szilárd burkolatú járdákat, közlekedő utakat alakítottak ki a kivitelezők, valamint új, kültéri, fix játékokat telepítettek és újra is füvesítették az udvar.