Szombaton Szabó Ádám harmonikajátékával kezdődik a közös ünneplés Komáromban a Szabadság téren, ahol kiegészítő programként csillagszóró családi játszópark és karácsonyi kézműves foglalkozás is várja az érdeklődőket.

Vasárnap 16 óra 30 perckor a Dózsa György Általános Iskola karácsonyi műsora indítja a délutánt, majd 17 órakor a harmadik adventi gyertyagyújtásnál a Szent Imre Katolikus Iskola Kórusa közreműködik. 17 óra 30 perckor az iskola betlehemes előadása következik, az estét pedig For You Acapella adventi koncertje zárja. 16 órakor szeretetvendégséggel – forralt borral, forró teával és bejglivel – készül a városvezetés a komáromiaknak.

Vasárnap kiegészítő programként 10 és 19 óra között adventi design, gasztro- és kézműves vásár, csillagszóró családi játszópark, ünnepváró alkotó- és kézműves barkácsolás is lesz, valamint 17 és 19 óra között ünnepi fényfestés is a városi diákok rajzaiból a Petőfi Sándor Általános Iskola falán.

Ácson a kastélyparki vásári forgatagban vasárnap 14 órától karácsonyi kellékek, kézműves és házi készítésű termékek közül is válogathatnak az érdeklődők. 14 óra 30 perckor mézeskalács kiállítás nyílik, 15 órakor pedig betlehemes bábszínház. Emellett Joós Tamás énekmondó és élőzenés akusztikus műsor is színesíti a délutánt.

Banán vasárnap 15 órakor adventi hangverseny kezdődik a római katolikus templomban, ahol fellép többek között a Banai női kar, Simon Norbert trombitajátékkal, Szabó János tárogatóművész, a Győri Talpasok férfikar és Mikes Lili énekkel. 16 órakor pedig kitüntető okleveleket adnak át a művelődési házban a település vezetése.

Bábolnán vasárnap 17 órára közösen énekelnek a helyiek a városi Betlehemnél, ahol közreműködik az Anonim Drámacsoport.

Nagyigmánd már ötödik éve tart az adventi vasárnapokon gyertyagyújtást. Ilyenkor a katolikus hittanos gyermekek adventi gondolatokat osztanak meg a jelenlévőkkel, és idéntől a civil szervezeteink is műsort adnak. Vasárnap a Zúgó Néptáncegyüttes lép fel. A megjelenteket forralt borral, forró teával, szaloncukorral és mézeskaláccsal kínálják a szervezők.