Az Aprótalpak Bölcsődében kedden délután sajtótájékoztatót tartott két újabb nyertes pályázatról Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Molnár Attila polgármester és Tóthné Varga Viktória intézményvezető.

Czunyiné Bertalan Judit az eseményen elmondta, hogy számára is kedves hírt jelenthet be, hiszen egy bölcsőde újulhat meg a közeljövőben mintegy 200 millió forintért.

„Egy olyan beruházás valósulhat meg, amely a családoknak, a gyerekeknek és a gyerekek mindennapjait szolgáló bölcsődei gondozóknak ad méltó elhelyezésre és méltó oktatásra szolgáló körülményeket” – emelte ki a térség országgyűlési képviselője.

Az intézményben számos fejlesztés valósul meg a közeljövőben, egyebek között akadálymentes bejárót, mosdót és tejkonyhát alakítanak ki, elkészül az épület homlokzat hőszigetelése, megújulnak a régi nyílászárók, valamint a játszóudvar is megszépül. Emellett mindkét bölcsőde új játékokkal és berendezései tárgyakkal gazdagodik.

„Pozitív elbírálásban részesült az önkormányzat Barnamezős területek rehabilitációja című felhívásra benyújtott pályázata is, melyből egy nonprofit szolgáltatóház épül, valamint megszépül a ház közvetlen környezete is. A város 570 millió forintot nyert el a beruházásra, amely a volt Raksped területén valósul meg” – emelte ki Czunyiné Bertalan Judit.

Újabb százmilliókat nyert Komárom
 

 

Molnár Attila hozzátette, hogy egyik projekt megvalósításához sem kell önrészt biztosítania az önkormányzatnak, hiszen 100 százalékban támogatott mindkét pályázat.

„A bölcsődei fejlesztés várhatóan 2018. október 31-ig elkészül. A mintegy 600 millió forintos szolgáltatóház és környezetének kialakítása hosszabb kivitelezési időt vesz idénybe, így az 2019. december 31-ig valósul meg” – emelte ki Molnár Attila.