Egyre több vállalat választja Komáromot beruházása helyszínéül, dinamikusan fejlődik az ipari park, ennek köszönhetően egyre több munkalehetőség kínálkozik az itt élők számára. Számos esetben azonban nincs megfelelő szakképesítése a munkavállalóknak, több hiányszakmai is felmerült az elmúlt időszakban – hangzott el egyebek közt ez is a csütörtöki szakképzési fórumon az Arany 17 Rendezvényközpontban.

A Tatabányai Szakképzési Centrum Esztergom és Tatabánya után ugyanis Komáromban is megrendezte tájékoztató rendezvényét, melyre a tankerülethez tartozó általános iskolák intézményvezetőit és pályaválasztási felelőseit hívták meg. Az eseményen bemutatkozott a Kultsár István Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium és az Alapy Gáspár Szakgimnázium és Szakközépiskola is, valamint a kisbéri Bánki Donát Szakgimnáziuma és Szakközépiskola is a jelenlévőknek.

Meszes Balázs, a Tatabányai Szakképzési Centrum főigazgató-helyette elmondta, hogy ismerve a komáromi ipari parki beruházásokat, főként az autóiparhoz kapcsolódó szakmák kerülnek az intézmények palettáira, de igyekeznek maximálisan kiszolgálni a komáromi és környékbeli munkaadók igényeit is.

Így a középiskolák szeptembertől új szakmákat is indítanak alkalmazkodva a munkaadói igényekhez. Elsősorban gépészeti és műszaki képzés valósul meg Komáromban, de gazdasági és szolgáltatói szférát is erősítik, valamit több hiányszakmai képzése is elindul, mint például a gyakorló ápoló képzés.