A komáromi sportegyesületek a TAO-s támogatásokat köszönhetően évről-évre folyamatosan fejlődnek, így sok gyereknek biztosítanak sportolási lehetőséget a városban. Az önkormányzat a Komárom Városi Sportegyesület részére, azon belül is a labdarúgás, a kézilabda, a röplabda és a kosárlabda szakosztálynak biztosítja a támogatás elnyeréséhez szükséges önrészt, csaknem 80 millió forintot.

„Kimondottan jó a TAO rendszer” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: egyebek közt a Molaj városrészen található tornaterem energetikailag teljesen megújul, valamint a sportcsarnok vizesblokkjainak felújítása is megtörténik.

A szakosztályok mindegyike az utánpótlás nevelés feladataira, személyi jellegű bérek és bérezések, valamint továbbképzésekre, illetve tárgyi eszközök beszerezésére kap támogatást a vállalkozásoktól.

„A TAO-rendszernek köszönhetően a város sportlétesítményeit folyamatosan tudjuk fejleszteni és több évtizede elmaradt energetikai és egyéb felújításokat tudunk ennek köszönhetően megoldani” – emelte ki a polgármester.