A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) évek óta kiírja országos labdarúgó pályaépítési programját, amelynek célja, hogy az ország településein új műfüves nagypályák, kispályák és grundpályák épüljenek. A pályázatok megvalósítása eredményeként a kiíró szeretné elősegíteni az utánpótlás-nevelés infrastrukturális feltételeinek javítását, a labdarúgással tömegsport szintjén foglalkozó gyerekek létszámának növekedését és a szabadidő futball feltételeinek javítását.

Molnár Attila polgármester elmondta, hogy a volt laktanya területén, a Hét vezér utca és a Honfoglalás utca közötti területen épülhet meg 2020 végéig az a 12-szer 24 méteres műfüves grundpálya, amelynek költségeire pályázatot nyújtott be és nyert a komáromi önkormányzat.

A polgármester kitért arra is, hogy a városvezetésnek feladata, hogy felhívják a figyelmet a mozgás szeretetére, valamint a sportolás örömére.

„Ezért is fontos, hogy ez a beruházás megvalósulhat, amely egyrészt a fiataloknak és idősebbeknek egyaránt lehetőséget biztosít a szabadidő hasznos eltöltésére, emellett az egészséges életmódra is felhívja a figyelmet” – emelte ki Molnár Attila.

A beruházás költségeiből az MLSZ 70 százalékot vállalt TAO forrásból, a további 30 százalék pedig az önkormányzat önrésze. A beruházás várható összege 24 millió forint, melyből mintegy 7 millió forintot biztosít a város. Ehhez jön plusz költségként a kerítés és a LED világítás, valamint az önkormányzatnak kell az összes előkészítő munkát elvégeznie.