Pályázatot hirdet az önkormányzat a helyi letelepedést és munkavállalást ösztönző rendelete alapján, a város jövője szempontjából rendkívül fontos fiatal szakemberek helyben maradásának vagy a városban történő letelepedésének támogatására. Az „Esély Otthon” elnevezésű programnak köszönhetően lakhatási- és munkavállalást ösztönző támogatásban részesíti az önkormányzat a helyi, vagy a Komáromba költöző fiatalokat.

„A korábban kiírt pályázat lezárult, az elmúlt időszakban azonban újabb hét lakás készült el, ezekre írtunk ki új tendert” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: pályázatot nyújthatnak be azok a 18 és 35 év közötti személyek, akiknek az önkormányzati rendelet szerinti hiányszakmájuk van, valamint komáromi lakóhellyel rendelkeznek, vagy itt kívánnak letelepedni és a városban területén működő munkáltatónál dolgoznak, vagy ott kívánnak munkát vállalni.

A lakhatás támogatást elnyert pályázók 2019. április 1. és 2021. március 31. közötti időszakban lehetnek bérlői a meghirdetett ingatlanoknak. Ebben az időszakban a lakhatásért lakbért nem kell fizetniük csak az általuk használt bérlemény rezsiköltségének megfizetésére kötelesek.

Az önkormányzat tájékoztatása szerint, a helyi munkavállalás megkönnyítése érdekében egy külön weboldal a www.komaromvar.hu is létrejött. 

A pályázat benyújtható személyesen az Arany János utca 17. szám alatti Rendezvényközpontban működő Projekt Irodában hétfőtől csütörtökig 8 és 16 óra, valamint pénteken 8 és 12 óra között. Emellett postai úton a Komáromi Polgármesteri Hivatal 2900 Komárom, Szabadság tér 1. szám alatti címre várják a tendereket, vagy elektronikusan az E-papír szolgáltatáson https://epapir.gov.hu/ keresztül saját ügyfélkapujával bejelentkezve Komárom Város Önkormányzatot kiválasztva lehet jelentkezni a felhívásra. A pályázat benyújtásának határideje 2019. február 22.