Újabb gigaberuházás érkezik a Tatabánya-Környe ipari parkba – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán délelőtt Budapesten. Úgy fogalmazott, hogy Magyarországnak minél több hasonló beruházást kell az erős nemzetközi versenyben elnyernie, hogy az autóipar új korszakában is sikeres lehessen. A 181 munkavállalót foglalkoztató új üzem Európában egyedüliként elektromos autók akkumulátoraihoz rézfóliát gyárt majd.

Bencsik János a tatabányai térség országgyűlési képviselője stratégiai áttörésnek nevezte a beruházást a Tatabánya-Környe ipari park történetében.

Jongwoo Kim, a Doosan Group európai elnöke közölte, hogy az évi 50 ezer tonna gyártókapacitású üzem építése még idén elkezdődik, és várhatóan 2019 második felében ér véget.

„A vállalat előrejelzése szerint a rézfólia iránti 75 ezer tonnás éves kereslet az elektromos autózás fellendülésének köszönhetően 2025-re 955 ezer tonnára nőhet, a bővülés üteme tehát jelentős, megközelítheti az 50 százalékot évente” – hangsúlyozta Jongwoo Kim. 

Újabb egyedülálló gigaberuházás érkezik térségünkbe
 

 

Czunyiné Bertalan Judit körzetünk országgyűlési képviselője a sajtótájékoztató után elmondta, hogy az újabb a térséget meghatározó beruházáshoz csaknem ötmilliárd forintos támogatást nyújtott a magyar kormány.

„A mostani beruházás nemcsak a megyeszékhely, hanem a térség sikere is egyben” – emelte ki Czunyiné Bertalan Judit.