Szolgáltató házzal bővül az ipari park, ha sikeres lesz a komáromi önkormányzat az „Inkubátorházak fejlesztése” című pályázata. A szerdai rendkívüli ülésen a tender egy kiegészítő kérdéséről is döntöttek a városvezetők. Mint Baksa-Ströcker Renáta jegyző elmondta, az elszámolhatóság kapcsán felmerült egy Áfa elszámolási kérdés. A képviselők azonban elfogadták azt az előterjesztést, hogy nettó támogatás igénylése esetén vállalja az önkormányzat a keletkező Áfa tartalom megfizetését, így az esetleges plusz költséget. Azt pedig még vizsgálja a hivatal, hogy a megvalósítás kapcsán majd mennyi Áfát tud visszaigényelni a város.

Molnár Attila polgármester a szolgáltatóházról elmondta, hogy az ipari park és egyúttal Komárom érdekeit szolgálja. Mint kifejtette: a pályázatnak köszönhetően egy mintegy 500 négyzetméter alapterületű inkubátorház épülhet, irodákkal, tárgyalókkal, konferenciateremmel, műhellyel és kiszolgáló helyiségekkel. A mikro-, kis- és középvállalkozások a piacinál kedvezőbb feltételek mellett vehetik majd igénybe ezeket illetve a különböző irodai szolgáltatásokat, sőt egyebek közt még jogi- pénzügyi- és adótanácsadással is segíti majd a Komáromba települő cégeket. Sikeres pályázat esetén 2020-ig megépülhet a létesítmény.

A polgármester kiemelte: a szolgáltatóház egy új gazdasági csomópontja lehet majd az ipari parknak és a városnak is.

A pályázattal ráadásul egy régóta húzódó, ipari parki probléma is megoldható lenne. A tender ugyanis lehetőséget biztosít arra is, hogy végre megépüljön a terület észak-keleti sarkában található mintegy tizenötezer köbméter hasznos térfogattal rendelkező záportározó a Dunáig.