Tavaly nyár elején nyújtott be pályázatot az önkormányzat az „Inkubátorházak fejlesztése” című felhívásra, amely megvalósításához a városvezetés csaknem 400 millió forint támogatást nyert el. Az ebből tervezett csaknem 500 négyzetméteres ingatlan a jövőben egyfajta ipari tudáscentrumként működhet.

„A szolgáltatóház az ipari park és Komárom érdekeit szolgálja majd” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: irodák, tárgyalók, konferenciaterem, műhely és kiszolgáló helyiségek is helyet kapnak majd az inkubátorházban, mely egyben új gazdasági csomópontja lesz nemcsak az ipari parknak, hanem a városnak is.

Új gazdasági csomópontja lesz Komáromnak
 

 

Molnár Attila kitért arra is, hogy egy régóta húzódó, ipari parki problémára is megoldást nyújt a pályázat, aminek köszönhetően végre megépülhet a terület észak-keleti sarkában található mintegy 15 ezer köbméter hasznos térfogattal rendelkező záportározó a Dunáig.

A polgármester elmondta, hogy az elmúlt években többször is akkora mennyiségű csapadék hullott le rövid idő alatt, hogy a területen lévő záportározó megtelt és szinte az egész ipari parkban problémát okozott a felgyülemlett vízmennyiség. A legnagyobb gond tavaly előtt az ipari park bejáratánál volt, hiszen az 1-es útról nem lehetett megközelíteni a területet.

A csaknem 400 millió forintos pályázati forráshoz, az önkormányzat több mint 100 millió forintot tesz hozzá. Az inkubátorház és a záportározó legkésőbb 2020 év végéig készül el.