Az elnökség további tagjai; alelnök Varju György (Oroszlány), ügyvezető Osvald Zsolt (Esztergom), Kovács József (Kocs), Nagy Róbert (Almásfüzitő), Sógorka Ottó Gyula (Súr), és Szántai Gyula (Oroszlány-Vértessomló. A vezetőség tevékenységét új munkatársként Schmidt-Kovács Bence halgazdálkodási szakmérnök szakmai igazgatóként támogatja.

A megyében eddig több helyszínen volt horgász gyerektábor, Esztergomban, Tatabányán, Kecskéden és Almásfüzitőn foglalkoztak külön az utánpótlással. A megyei vezetőknek kiemelt célja a horgászutánpótlás képzése és nevelése, ehhez az iskolákkal is szeretnének együttműködést kialakítani.

A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége elküldte a MOHOSZ részére annak a három gyermeknek a nevét, akik képviselik a megyét az Országos Ifjúsági Táborban augusztus elején a Tisza tónál. Nebehaj István (Vasas HE. Esztergom), Szabó Mátyás (Vasas HE. Esztergom) valamint Bódi Soma (Komáromi HE.) érdemelte ki a megyei versenyen nyújtott jó teljesítménnyel a részvétel jogát.

A KEMHESZ egyeztetést kezdeményezett a vízügyi szakaszmérnökséggel annak érdekében, hogy a megyei Duna-szakaszon átjárható, horgászbarát gátrendszer alakuljon ki és könnyebb legyen megközelíteni a vízfelületet. A szövetség úgy véli, hogy a horgászat egyik népszerűsítő formája a horgászturizmus lehet, mivel a megye erre sok kitűnő lehetőséget kínál.

Új elnökséggel szélesebb együttműködésre törekszenek a megyei horgászok
 

 

A tavalyi alacsony vízállás miatt elmaradt a halasítás, ezt 2019 első félévében pótolták, július végén tervezik a következő telepítést,majd a megyei szövetség szeptemberben kecsegét telepít. A KEMHESZ fajokban kiegyensúlyozott, őshonos fajták elterjesztésére törekszik, a tudatos halgazdálkodás megvalósítására szakmérnök alkalmazásáról döntöttek.

A jövőben több horgászversenyt szeretnének szervezni. A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége és az Almásfüzitői Timföldgyár Horgász Egyesület 2019. szeptember 1-jén 6 órai kezdettel rendezi meg a megyei Duna szakasz 1760 folyamkilométerénél  az I. Feeder Duna Kupa horgászversenyt. A verseny célja, népszerűsíteni a folyóvízi feederezést és a Duna szakaszt és egy feeder csapat kialakítása, mely sikeresen képviseli a megyei horgászsportot.

Az új elnök bemutatkozásában elmondta, a megyei szervezet, mintegy mentorként törekedne szorosabb kapcsolatra az 58 tagszervezettel és a már meglévő, biztos alapokon kíván építkezni. A szövetség a megyében az egyik legnagyobb társadalmi szervezet, 18 000 aktív taggal. Május végéig 700 fővel bővül az eredményes horgászvizsgát tettek száma, 23 ember pedig halászati őr képesítést szerzett.