2014 óta, Molnár Attila polgármester kezdeményezésének köszönhetően, negyedévente köszönti a városvezetés a komáromi újszülötteket és szüleiket a Városháza dísztermében. Minden alkalommal, így csütörtökön délután is az édesanyákat egy-egy szál rózsával fogadta a polgármester, valamint minden család egy fiús vagy egy lányos ajándékcsomagot kapott, ami babaápolási termékeket tartalmazott. Emellett egyszeri 100 ezer forintos kelengyepénzzel járul hozzá a családbővítéshez az önkormányzat.

A Komáromi Járási Hivatal vezetője az eseményen köszöntőjében elmondta, hogy Komárom egy olyan város, ahol érdemes gyermeket vállalni.

„Az önkormányzat mindent megtesz azért, hogy Komárom egy élhető város legyen. Ez az a hely, ahol valóban érdemes megalapozni a jövőt” – hangsúlyozta Molnárné Taár Izabella.

Molnár Attila úgy fogalmazott, hogy tavaly mintegy 150 család igényelte a százezer forintos kelengyepénzt, ami az jelenti, hogy a hét-nyolc évvel ezelőtti időszakhoz képest majdnem duplájára emelkedett a babavállalási kedv Komáromban.

„Ehhez az önkormányzatunk is nagyban hozzájárult, hiszen számos kedvezményt biztosít a komáromiaknak, az egyszeri százezer forintos kelengyepénz juttatás mellett, a kismamák számára térítésmentes a helyi járatokon az utazás és a diákok is számos kedvezményben részesülnek a településen, valamint évek óta ingyenesen vehetik igénybe a gyerekek a rotavírus elleni védőoltást is. Emellett számos olyan fejlesztés valósult és valósul meg a közeljövőben Komáromban, amely a jövő nemzedékének épül” – emelte ki a polgármester.