A legutóbbi ülésen fogadta el a komáromi képviselő-testület a Gördülő Fejlesztési Tervet, amely a víziközmű-szolgáltatás hosszú távú biztosíthatósága érdekében kiemelten fontos a város szempontjából. A fenntartható fejlődés miatt 15 éves időtávra kell gördülő fejlesztési tervet késztenie az önkormányzatnak, amely két tervrészből áll. Egy felújítási és pótlási, valamint egy beruházási részből. Ezeket a terveket a városvezetés készíti el és jóváhagyásra be kell nyújtania a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak.

„A 2019 és 2033 közötti időszakra vonatkozó gördülő fejlesztési tervet készítettünk az Észak-dunántúli Vízmű Zrt.-vel egyeztetve” – mondta el a Helyi Híradóknak Molnár Attila. A polgármester hozzátette: a gördülő fejlesztési terv megvalósulásának forrását ugyanis az önkormányzat tulajdonában lévő víziközmű vagyon üzemeltetése után az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. által fizetett bérleti díjból származó bevétel képezi.

Jövőre a városvezetés a fejlődő ipari park vonatkozásában szeretne komolyabb közmű beruházást végrehajtani, jelenleg azonban konkrét műszaki paraméterek hiánya miatt azok költségét még nem tudta meghatározni a hivatal.

A tervek szerint emellett 2019-ben számos utcában szennyvíz-szivattyúkat telepített az önkormányzat, az Arany János utca és Madách Imre utca között kibélelteti a csatornát, felújíttatja a Komáromi szennyvíztisztító-telep homokzagy-szivattyúját, valamint elkészíti a szennyvíztisztító telep engedélyezési tervdokumentációját is.

Az ivóvíz hálózatban pedig megújul az Arany János és Gábor Áron saroknál, valamint a Térffy utca és Igmándi utcában a vezeték csomópontja, ahogy a tűzoltó vízforrás is az Árpád utca és Bocskai utca sarkán, illetve a Bartók Béla utcában is.