Évek óta hagyomány a városban, hogy a város újszülöttjeit köszönti a városvezetés. A kezdeményezést Molnár Attila polgármester indította el. Korábban negyedévente volt egy-egy ilyen alkalom, de az elmúlt időszakban annyi baba született a városban, hogy sűrűbben tartja az önkormányzat ezt a kis ünnepséget. A szerdai köszöntőn Molnár Attila polgármester és Molnárné Taár Izabella a járási hivatal vezetője üdvözölte a babákat és szüleiket.

Molnár Attila úgy fogalmazott, hogy egyre több fiatal család van és települ Komáromba, akik gyereket vállalnak, köszönhetően az kormány és az önkormányzat családbarát intézkedéseinek.

„Idén több mint 130 gyermek született, ami jóval magasabb, mint a korábbi éveknek a hasonló időszakában” – emelte ki a polgármester, aki hozzátette: a városvezetés kiemelten fontosnak tartja, hogy a fejlesztéseik azt a célt is szolgálják, hogy a fiatal családoknak megfelelő hátteret tudjanak biztosítani, aminek köszönhetően egyre többen vállalnak gyereket.

„Ilyen a bölcsőde felújítása, az óvodák és játszóterek korszerűsítése, emellett az egyedülálló kedvezmények is mind hozzájárulnak a gyermekvállaláshoz. Egyebek közt támogatjuk az első házasságot kötőket, a fiatal párokat, százezer forintos életkezdési támogatással, amelyet szeptemberig csaknem ötvenen igényeltek már, valamint térítésmentesen biztosítjuk a védőoltásokat is a Kincset ér prevenciós programon keretében a kisbabáknak és a gyermekeknek is egyaránt” – hangsúlyozta Molnár Attila.

Az édesanyákat most is egy-egy szál rózsával fogadta a polgármester, valamint minden család egy fiús vagy egy lányos ajándékcsomagot kapott. Emellett egyszeri 100 ezer forintos kelengyepénzzel járul hozzá a családbővítéshez az önkormányzat.