A komáromi önkormányzat konzorciumi vezetőként pályázatot nyújthat be a napokban a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatallal és a Jókai Mór Városi Könyvtárral együttműködve a Helyi identitás és kohézió erősítése című felhívásra.

A városban évek óta sikeresen működik a Kincset ér prevenciós program, melynek elsődleges célja, hogy a gyermekekhez hasznos információk jussanak el, egyebek között az egészséges és környezettudatos életmódról, a drogfogyasztás következményeiről és a helyes közlekedés szabályairól is.

A mostani felhívás célja a helyi közösség fejlesztése. Csatlakozva a sikeresen működő Kincset ér programhoz, az új felhívásnak köszönhetően újabb közösségfejlesztési programok indulhatnak el Komáromban, egyebek között bűnmegelőzési, közbiztonsági és közlekedésbiztonsági projektek is.

Nyertes pályázat esetén az önkormányzat gyerektáborokat, tematikus sétákat, kiállításokat szervezne a városvezetés, valamint fejlesztené az iskolai rendőr szolgálatot, önvédelmi képzéseket indítana és figyelemfelkeltő táblákat is kihelyezne Komáromban.

A képviselők a legutóbbi testületi ülésén elfogadták az ezzel kapcsolatos határozati javaslatot, így a napokban mintegy 55 millió forint összegű támogatásra nyújt be az önkormányzat pályázatot, melyet 2018 és 2021 között valósítana meg Komárom.