Törvény határozza meg, hogy minden belterületi és olyan külterületi közterületet el kell nevezni, amely épülettel rendelkező ingatlanhoz vezet. Ez minden esetben az önkormányzat feladata, ezért a komáromi városvezetés korábban döntött bel- és külterületi utcák elnevezésekről. Az elmúlt időszakban azonban újabb igények érkeztek be az önkormányzathoz, emiatt vált szükségessé több közterület és közút nevének felülvizsgálata, illetve elnevezése.

Nevet kapott egyebek közt a koppánymonostori Déryné utca, amely korábban a Földhivatali Ingatlan Nyilvántartásban nem volt rögzítve, valamint a Puskaporosi út melletti útszakasz Lőpor dűlő lett. A szőnyi városrészen található 4825 helyrajzi számú terület, a Magtár utcáról megközelíthető zsákutcában Magtár köz nevet viseli ezentúl.

Emellett a koppánymonostori városrészben a 2206 helyrajzi számú közút a Kölcsey Ferenc utca meghosszabbítása, ezért az útszakasz folytatása is a Kölcsey Ferenc utca elnevezést kapta, míg a 0253/13, 0253/17 és a 0257/2 helyrajzi számú Puskaporosi út melletti útszakasz a Kanyargós dűlőt.

Az intézkedésekre azért volt szükség, mert a helyrajzi számok alapján nem könnyű tájékozódniuk a mentő, illetve a katasztrófavédelmi egységeknek.  Ennek köszönhetően azonban gyorsabban kiérkezhetnek olyan utcákba is, amelyek korábban nem szerepeltek a nyilvántartásban.