Évente kétszer, általában tavasszal és ősszel jelentős mennyiségű fát ültetnek el a Komáromi Nonprofit Városgazda Kft. munkatársai a város több pontján. Idén ősszel is folytatódik az intenzív fásítás.

„Elkezdtük az ipari park és a koppánymonostori városrész között található határterület védőfásítását” – mondta el a Helyi Híradóknak Juhász Márton. A Komáromi Városgazda Nonprofit Kft. főkertésze hozzátette: mintegy két kilométer hosszan, csaknem 200 előnevelt facsemetét ültetnek el napokban. Többségében magyar és magas kőriseket, de kocsánytalan tölgy is megtalálható a csemeték között. Egy koppánymonostori házaspár, Gőgh Miklós és családja 30 király diófát ajánlott fel, amelyeket saját kertjükben nevelgettek.

„Ezúton is köszönjük a felajánlást. A célunk pedig továbbra is az, hogy egy több lombkoronaszinttel rendelkező, többszintes növényállományt hozzunk létre, ezért az ültetések a jövőben is folytatódnak. A kialakult ligetes fasor, az ipari park tevékenységéből fakadó zaj, fény, por és emisszió okozta problémák jelentős csökkenését eredményezheti rövidtávon, a koppánymonostori városrészben élők javára” – emelte ki Juhász Márton.

A fasor ökológiai folyosóként is funkcionálhat, a fogyatkozó élőhellyel rendelkező állatvilág számára. A tervezés során a szakemberek figyelembe vették a még úgynevezett reliktumként megmaradt védett lágyszárú növények élőhelyének védelmét is.

Idén már csaknem 350 fát telepítettek a városban a Komáromi Nonprofit Városgazda Kft. munkatársai.