Két év alatt két részletben biztosít az SK Innovation 15 millió forint adományt három komáromi alapítványnak. A Városháza dísztermében kedden adta át az erről szóló csekket Kim Jun vezérigazgató Molnár Attila polgármesternek és a három alapítvány vezetőjének.

Kim Jun vezérigazgató az átadón úgy fogalmazott, hogy a közösségi együttműködésnek köszönhetően az SK Innovation e-autó akkumulátorgyárának építése jelenleg folyamatban van Komáromban.

„Úgy döntöttünk, hogy adományokat adunk a helyi közérdekű alapítványoknak, hogy ezzel is kifejezzük hálánkat a közösségi együttműködésért” – emelte ki a vezérigazgató.

Molnár Attila polgármester köszönetét fejezte ki az átadón és elmondta, hogy emlékezetei szerint Komáromban még nem volt rá példa, hogy komoly pénzösszeget ajánljon fel egy olyan vállalat, amely még meg sem kezdte működését a városban.

Az adományokat a Komáromi Egészségügyi Gép-Műszer Alapítvány, a Komárom Szociális Közalapítvány és a Komáromi Tűzvédelemért Közalapítvány számára ajánlotta fel a vállalat, egyenként 5 millió forintot. Az összeget orvosi felszerelésekre, egyetemi ösztöndíjakra, tűzvédelmi felszerelésekre és a lakossági szolgáltatások javítására használják majd fel a szervezetek.