Müller Cecília országos tiszti főorvos elmondta: a járvány csúcsát már elértük, jelenleg a járvány leszálló ágban van.

1778 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 342 237 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 94 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 648 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 197 936 fő, az aktív fertőzöttek száma 133 653 főre csökkent. 4980 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 357-en vannak lélegeztetőgépen.

Müller Cecília felhívta a figyelmet arra, hogy fontos az egészségügyi dolgozók beoltása, hiszen szükség lesz rájuk, amikor a lakosság szélesebb körű oltása elkezdődhet.

A hétvégén folytatódik a 100 főnél nagyobb létszámú idősotthonokban az oltás, a Moderna vakcinájával. Minden forrást, amely biztonságos, hatékony vakcina forrást jelenthet felkutatnak és beszereznek. Ehhez a magyar kormány biztosítja a forrásokat – mondta az országos tiszti főorvos.

Kiss Róbert rendőr alezredes, az ORFK szóvivője bejelentette, hogy miután a beérkezett újságírói kérdéseket Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter már megválaszolta a csütörtök délelőtti Kormányinfón, az operatív törzs rendhagyó sajtótájékoztatója ezzel véget ért.