A Komáromi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 45 éves ácsi lakos ellen.

A gyanú szerint a férfi január 20-án reggel Ácson a Kiss Tábornok utcában talált egy mobiltelefont, melynek tokjában volt egy tízezer forintos bankjegy is. A férfi a telefont eltette, majd becsomagolta és egy erdős részen elrejtette.

A rendőrök még ugyan ezen a napon kora délután azonosították a bűncselekmény elkövetőjét, aki először tagadta, majd beismerte, hogy ő lopta el a mobiltelefont. Megmutatta azt a helyet is, ahova a készüléket rejtette.

A rendőrök a férfit a Komáromi Rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A helyi lakos elmondta, hogy a telefont értékesíteni akarta. A házkutatás során előkerült a tízezer forintos bankjegy is, melyet a kollégák lefoglaltak és a telefonnal együtt a sértettnek visszaadtak.

A Komáromi Rendőrkapitányságon a férfi ellen a nyomozást a napokban befejezték és az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal az illetékes ügyészségnek megküldték.