A Komáromi Petőfi Sándor Általános Iskola idén már ötödik alkalommal május közepén arra kéri a diákjait, hogy a hét minden napján egy előre meghatározott színű ruhát vagy kiegészítőt vegyenek fel.

Hétfőn a lányok fehérben, a fiúk pirosban érkeztek, kedden az alsósok kékben, a felsősök feketébe öltöztek, szerdán pedig az alsósok egy része piros, a felsősök fekete ruhát vettek fel. Csütörtökön piros, kék és zöld színben érkeznek a diákok, pénteken a fiúk fehér, a lányok pedig rózsaszín ruhát öltenek.

„Hétfőn a vöröskereszt jele ékesítette a Szabadság teret, ugyanis a Magyar Vöröskereszt komáromi szervezetének bázisiskolája vagyunk” – mondta el a Helyi Híradóknak Nemesné Hollósi Boglárka. Az iskola igazgatóhelyettese hozzátette: kedden a kedvezőtlen időjárás miatt a tornateremben a Duna hullámait alkották a kicsik, még a nagyon egy hidat formáztak meg, szerdán pedig egy serleg elevenedett meg a gyerekeknek köszönhetően.

Színesebbé teszik a szürke hétköznapokat a petőfisek
 

 

Nemesné Hollósi Boglárka kitért arra is, hogy az ötlet Vargáné Orbán Erzsébettől, az alsós munkaközösség vezetőjétől származik, aki öt évvel ezelőtt vetette fel ezt a kezdeményezést, mely mindenkinek nagyon tetszett. A színes hetet általában a tavaszi időszakban rendezi meg az iskola, amikor kevesebb a program.

Ha az időjárás engedi, csütörtökön egy papírsárkány rajzolódik ki Szabadság téren, pénteken pedig egy torta díszeleg majd az iskola előtt, amelyen a gyertyák a város óvodáiból érkező apróságok lesznek, akik saját intézményük színes pólóiban érkeznek.

Az előző évekhez hasonlóan idén is az az iskola célja, hogy a diákok arcára mosolyt csaljanak és mozgalmasabbak és színesebbek legyenek az amúgy szürke hétköznapok.