Idén is megrendezték a hagyományos kispályás közéleti futballtornát a Komáromi Napok keretein belül. A Czibor Zoltán Sporttelepen Molnár Attila házigazdaként köszöntötte a megjelenteket, köztük Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, valamint Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnökét.

A polgármester elmondta, hogy a legtöbb esemény Czibor Zoltán születésnapjához, augusztus 23-ához kapcsolódik. A tervek között szerepel egy a legendás csatárról szóló könyv, valamint dokumentumfilm elkészítése is.

Szijjártó Péter tíz gólt lőtt Komáromban
 

 

A külgazdasági és külügyminiszter kiemelte, hogy idén ünneplik a legendás sportoló születésének kilencvenedik és első válogatottságának hetvenedik évfordulóját. A programsorozatot a Külgazdasági és Külügyminisztérium 50 millió forinttal támogatja.

Szijjártó Péter hozzátette, hogy az emlékév keretében egyebek közt megvalósul egy zenés színpadi mű, állítanak egy egészalakos köztéri szobrot, rendeznek egy rangos utánpótlás futballtornát, valamint egy konferenciát a korának legjobb balszélsőjeként számon tartott futballistáról.

A sajtótájékoztató után rendezték meg a Komáromi Napok hagyományos kispályás közéleti futballtornáját, amelyet a Külgazdasági és Külügyminisztérium csapata nyert meg, a Nemzeti Sport együttesével, valamint a Komárom-Esztergom megyei All Star nevű alakulattal, a Magyar Színészválogatottal és a dél-komáromi önkormányzat gárdájával szemben.

A torna gólkirálya Szijjártó Péter lett, aki négy meccsen tíz gólt lőtt. A legjobb kapus Marosi László a Komárom-Esztergom megyei All Star nevű alakulatot hálóőre lett, a legjobb játékos címet pedig Szondi Tamás a színészválogatott labdarúgója vette át.