„A határon átnyúló INTERREG SKHU Kisprojekt Alap nyugati határtérségére” elnevezéssel nyílt pályázati lehetőség szeptember elején, amiről hétfőn információs napot tartottak a szakemberek az Arany 17 Rendezvényközpontban a térség polgármestereinek és a civil szervezetek vezetőinek. Az eseményen megjelenteket Vasi Emma, a Rába-Duna-Vág ETT igazgatója és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke is köszöntötte.

Popovics György úgy fogalmazott, hogy a határon átnyúló pályázati lehetőség ajtót nyit nemcsak az önkormányzatok, hanem a civil és egyéb kisebb szervezetek előtt is.

„A pályázat egyik fontos feltétele, hogy minimum egy szlovák és egy magyar félnek szerepeljen benne” – mondta a megyei közgyűlés elnöke, aki hozzátette: azonban akár három vagy négy tagja is lehet a tendernek, amely szeptember 3-án nyílt meg és első körben november 2-ig lehet beadni a projekteket. Mintegy 6 millió euró áll rendelkezésre a projekt alapjában.

A köszöntők után Berényi József, a nagyszombati önkormányzat alelnöke tájékoztatta a megjelenteket a Kisprojekt Alap pénzügyi hozzájárulásra vonatkozó pályázati felhívásról.

A programról részletes információ a http://www.skhu.eu/ érhető el.