Idén másodszor indította útjára az áruházlánc az „Ön választ mi segítünk” kampányát. Ennek köszönhetően a vásárlók szavazatainak jóvoltából, tavaly a Szivárvány óvoda nyert el 400 ezer forintot egy tanösvény építésére.

„Hiszünk abban, hogy a civil szervezetek, vásárlóink és munkatársaink összefogásával jobbá tehetjük a környezetünket és fejleszthetjük a helyi közösségek életét” – mondta el a helyi Híradóknak Agócs Zoltán. A komáromi áruház vezetője hozzátette: ennek szellemében idén tavasszal az „Élettér közösség” nyert 100 ezer forintot nyert az élelmiszermentő programjához, a Kis Táltos óvoda 200 ezer forintot a kerékpározásra szoktató programjához, valamint a Gesztenyés Óvoda 400 ezer forintot az egészségmegőrző programjukhoz.

A pályázatra november 23-ig lehet jelentkezni a tesco.hu/kozosseg weboldalon keresztül. A pályázaton valamennyi, a szavazási szakaszba bejutott szervezet támogatásban részesül.

„A beérkezett pályázatokat a Magyar Adományozói Fórum független szakértői bírálják el, ők döntik el, hogy melyik kezdeményezések juthatnak tovább az áruházi szavazási szakaszba. Itt pedig már vásárlóink kezében lesz a döntés, hiszen 2019. január 21. és február 17. között ők választhatják ki szavazataikkal a számukra legszimpatikusabb kezdeményezéseket. Az eredményeket jövő március elején hirdetjük ki” – emelte ki Agócs Zoltán.