Harmadik alkalommal ülésezett idén a komáromi önkormányzat képviselő-testülete, amely nyílt ülésen 12, míg zárt ülésen további 4 napirendi pontról döntött szerdán.

A napirendi pontok között szerepelt a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. előző évi tevékenységéről szóló beszámoló, amely azt is tartalmazta, hogy 2019. május 1-jétől egy új vonalvezetést vezetnek be – 21A jelzéssel, – amely majd az Autóbusz-állomás – Török Ignác utca – Tesco – Autóbusz állomás útvonalon közlekedik majd.

A képviselők emellett megszavazták a szociális és a helyi építései rendelet módosítását is, valamint elfogadták, hogy az önkormányzati dolgozóknak munkaszüneti nap legyen Komáromban július 1-je, a Közszolgálati Tisztviselők Napja.

A testület a továbbiakban döntött még a közművelődési alapszolgáltatások megszervezéséhez szükséges tervek elfogadásáról és a köznevelési intézmények átszervezéséről is. Emellett a napirendi pontok között szerepelt a szavazatszámláló bizottságok tagjainak megválasztása, a májusi Európa Parlamenti és az őszi önkormányzati választásokra is.

Az utolsó napirendi pontnál Molnár Attila beszámolt a két ülés között történt eseményekről, egyebek közt arról, hogy hamarosan egy 150 millió forintos állami támogatásnak köszönhetően megindul a koppánymonostori városrészen a Duna parti szabad strand fejlesztése.

Az ülés ezt követően zárt ajtók mögött folytatódott, ahol további négy napirendi pontról döntött a testület. A képviselők egyebek közt ingatlanokkal kapcsolatos döntésekről és önkormányzati tulajdonú bérlakásokról szavaztak, valamint döntöttek az idei „Komárom Város Díszpolgára”, és „Pro urbe Komárom” kitüntető címek és díjak odaítéléséről is, amelyeket április 26-án ad át a városvezetés a észak-komáromi Tiszti pavilon épületében.