Több mint hatvan önkéntes érkezett szombaton a szervezők felhívására a Selye János kórházkertbe, ahol idén is folytatódott a több mint négyhektáros park megtisztítása. A munkálatokba Turi Bálint és Kreft-Horváth Loránd alpolgármesterek is bekapcsolódtak.

Kreft-Horváth Loránd elmondta a Helyi Híradóknak, hogy szeretnék, ha nem csak a szőnyi városrész, hanem az egész település iskolásai is el tudnának jönni ősszel és tavasszal tansétákra – melyek már folyamatban is vannak –, hogy megismerjék a környezetük állat- és növényvilágát.

„Fontos, hogy gyermekeink ezeket a védett értékeket közvetlen közelről is meg tudják figyelni és meg tudják tapasztani azt, hogy érdemes ezzel foglalkozni, mert meghálálja” – emelte ki az alpolgármester.

Juhász Márton főszervező elmondta, hogy egy-egy ilyen alkalomkor sajnos nem tudnak minden feladatot elvégezni, de a lehullott gallyakat és leveleket összegyűjtötték, emellett megtisztították a tanösvényt az aljnövényzettől, a gépekkel pedig a levágott ágakat darálták le.

Juhász Mártonnak, Szarka Györgynek és Jankó Lászlónak köszönhetően, akik egy komáromi természetvédő egyesület létrahozását is tervezik a közeljövőben, egy tájékoztató tábla is kikerült a kórház bejárata mellé, amelyen bemutatják a kertet, valamint annak növény- és állatvilágát.

Sokak szívügye a kórházkert