A legutóbbi képviselő-testületi ülésen döntöttek a városatyák a városban működő civil szervezetek támogatásáról, melyek így idén is pályázhatnak forrásra. Tavalyelőtt 18 millió forintos keretösszeg állt a közösségek rendelkezésre, tavaly pedig már 20 millióra emelkedett a pályázati forrás.

A 2017-ben meghirdetett felhívásra összesen 37 pályázat érkezett határidőre, melyek közül 18 részesült támogatásban. A tavaly kapott támogatások pénzügyi elszámolásának és szakmai beszámolójának határideje már lejárt január 15-én. A benyújtott dokumentumok feldolgozása jelenleg folyamatban van, valamint az esetleges hiánypótlások zajlanak.

Az idei kiírásnak is az elsődleges célja, hogy támogassa a komáromi civil szervezetek közösségi célú aktivitását és értékteremtő közösségi tevékenységét. Az elnyert forrást a civil szervezet tevékenységi köréhez kapcsolódó programok, rendezvények költségeire, a működésükhöz szükséges eszközök fejlesztésére, valamint dologi vagy személyi jellegű kiadásokra fordíthatják.

Ha idén is a rendelkezésre álló keretösszegnél nagyobb mértékű  támogatásra érkezik be igény, akkor azok a pályázatok részesülnek előnyben, amelyek rendezvények vagy kiadványok költségeire kérnek anyagi támogatást.

Február 15. 16 óráig várja a pályázatokat az önkormányzat a komáromi civil szervezetektől.