Október 12-én a Klapka György Múzeum „Egy másik nap a múzeumban” címmel szervez programot 16 óra 30 perctől 18 óra 30 percig, amelynek köszönhetően pénteken bárki lehet az intézmény munkatársa.

„A Múzeumok Őszi Fesztiváljához, azon belül is a Pincétől a padlásig programhoz csatlakozik ismét az intézményünk ezzel az eseménnyel” – mondta el a Helyi Híradóknak Számadó Emese. A múzeum vezetője hozzátette: az elsődleges cél, hogy megmutassák a látogatóknak, hogy mivel is foglalkoznak, mi is zajlik egy múzeumban.

Először Számadó Emese tart előadást híres, ám kevésbé ismert komáromiakról, majd Burai László, Füssy Józsefné, Horváth Krisztina, Pokornyi Gábor és Simon Ferencné mutat be egyebek közt római pénzeket és ismerteti is történelmüket.

„Elsősorban a római kori érmékkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, hiszen ez a múzeum fő profilja. Bepillanthatnak a fémpénzek restaurálásába, valamint a múzeum munkatársainak segítségével a római pénzek nyomába eredhetnek” – emelte ki Számadó Emese.

A programon való részvétel most is ingyenes, azonban előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni péntekig lehet a +36 34/344-697-es telefonszámon, e-mailben az emese@jamk.hu címen, vagy személyesen a múzeumban 9 és 17 óra között.