A vádlott 2018. december 25. és 2019. január 20. között több alkalommal személyük elleni erőszakos cselekmény bekövetkezésével fenyegette meg Ácson a közvetlen szomszédjában élő sértetteket – közölte az ügyészség.

Ebben az időszakban a vádlott volt, hogy azzal fenyegette meg a sértetteket, hogy megsüti őket, megeszi őket vacsorára és felrobbantja a házukat. A sértettekben ez utóbbi fenyegetés azért is komoly félelmet keltett, mivel házfala a vádlott telekhatárnál helyezkedik el, valamint a vádlott az ingatlanok között húzódó kerítésen is át tud lépni a sértettek telkére. Ezt követően egyik alkalommal felemelt egy baltát, majd a baltát a kezében lóbálva rákiáltott a tőle 3-4 méter távolságra álló sértettre, hogy „Megdöglesz, elveszem az életedet!”. Egy másik alkalommal a sértettek ingatlanjának kerítésénél egy kést élezett, majd az őt figyelő sértettre kiáltott, hogy „Megöllek!”

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a korábban testi sértés miatt is büntetett vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben közérdekű munkabüntetést szabjon ki.