Komáromban jelenleg négy területi védőnői, négy területi és iskolavédőnői, egy iskolavédőnői és kettő ifjúsági iskola-egészségügyi körzet működik.

Nemrég a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Komáromi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya levélben tájékoztatta a városvezetést, hogy áttekintették a város védőnői körzetek létszám adatait, amelyből kiderült, hogy két területi védőnői körzet esetében az ellátotti létszám magas, így az meghaladja a finanszírozható pontszámot, valamint két iskolai védőnői körzet esetében pedig a létszám nem éri el a finanszírozhatóságot.

A képviselő-testület eleget tett a kérésnek és legutóbbi testületi ülésén módosította egészségügyi alapellátások körzeteiről szóló önkormányzati rendeletet.

Változások:

Az 5. számú védőnői körzetből átkerült a 3. számú védőnői körzetébe a Barcza utca, Báthory utca, Kulcsár István utca, Lengyár telep, Marek József utca, Sörös Pongrác utca és a Városmajor utca.

Az 5. számú védőnői és a 10. számú ifjúsági iskola-egészségügyi körzetből átkerült a 9. számú védőnői körzetébe KEM Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola Készségfejlesztő Iskola és Kollégium Móra Ferenc Tagintézménye.

A 8. számú védőnői körzetből átkerült a10. számú ifjúsági iskola-egészségügyi körzetébe a Szent Imre Általános Iskola.

A 8. számú védőnői körzetből átkerült a 11. számú ifjúsági iskola-egészségügyi körzetébe a Komáromi Dózsa György Általános Iskola.