Ismét összeült kedden az önkormányzat képviselő-testülete, amely nyílt ülésen tíz, míg zárt ülésen további négy napirendi pontról döntött a Városháza dísztermében.

A napirenden szerepelt az avar és kertihulladékok égetéséről, valamint a szabadtéri tűzgyújtásról szóló rendeletet felülvizsgálata, amelyre azért volt szükség, mert a Brigetio Gyógyfürdőt nemrég gyógyhellyé nyilvánították. Így a fürdő területén, valamint védőterületén a kerti hulladékégetés ezentúl tilos lesz. Molnár Attila polgármester a napirendi pontnál elmondta, hogy az önkormányzat igyekszik sűrűbben megoldani a zöldhulladék elszállítást az adott területen, amelyről levélben is értesítik az ott lakókat.

A szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló rendeletet is módosította a képviselő-testület, amelynek köszönhetően még szélesebb körben lesznek elérhetőek az önkormányzat által nyújtott szolgáltatások, melyek még inkább segítenek abban, hogy a városban élők valóban otthonuknak tekintsék Komáromot.

A testület emellett elfogadta a Komárom Város Egyesített Szociális Intézményének beszámolóját, valamint tájékoztatót hallgatott meg a Komáromi Távhő Kft. idei beruházásairól és a téli fűtési szezonra való felkészülésről.

A városvezetők továbbá döntöttek az óvodai körzetekről, valamint Molnár Attila beszámolt az elmúlt időszakban benyújtott pályázatok eredményeiről és a folyamatban lévő projektek végrehajtásáról. A polgármester elmondta, hogy csaknem 30 pályázatot nyert el Komárom az elmúlt időszakban, melyek megvalósítása már részben elindult, több pedig közbeszerzési fázisban van, egyes fejlesztések pedig már a célegyenesben tartanak.

„Ha megvalósulnak az elnyert pályázatok, a város egyes részeire rá sem fognak ismerni, még a Komáromban élők sem” – emelte ki Molnár Attila.

A testületi ülés zárt részén ingatlanokkal kapcsolatos döntésekről és önkormányzati tulajdonú bérlakásokról, valamint az idei Salkaházi Sára díjról szavaztak a képviselők.