Az ittas állapotban lévő elsőrendű és másodrendű vádlottak között július 5-én 18 óra 30 perc körül, egy etei ingatlan udvarán kölcsönös dulakodás alakult ki, amelynek során másodrendű vádlott a jobb kezével arcul ütötte elsőrendű vádlottat. A vádlottak ekkor elhatározták, hogy a konfliktusukat az utcán rendezik le, ezért kimentek egy ingatlan elé, az utcára, ahol tovább dulakodtak egymással és kölcsönösen támadó, ütő mozdulatokat tettek egymás felé. Másodrendű vádlott ütései nem érték el elsőrendű vádlottat, elsőrendű vádlott azonban legalább két alkalommal, ököllel, a fején megütötte másodrendű vádlottat, aki térdre esett, melyet követően elsőrendű vádlott még további egy alkalommal, a fején megütötte másodrendű vádlottat – részletezte az esetet a megyei főügyészség.

A bűncselekmény elkövetése során másodrendű vádlottnak 8 napon belül gyógyuló térdsérülése keletkezett, elsőrendű vádlottnak nem keletkezett sérülése, azonban a vádlottak közterületen megvalósított, személy elleni erőszakos cselekménye alkalmas volt az utcán tartózkodó személyek körében megbotránkozás és riadalom keltésére.

A Komáromi Járási Ügyészség július 25-én 9 órakor garázdaság vétsége miatt bíróság elé állította a vádlottakat.  A tárgyaláson az ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakkal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

A Komáromi Járásbíróság az ügyészség indítványának helyt adott, elsőrendű vádlottat 150 ezer forint, másodrendű vádlottat pedig 100 ezer forint összegű pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerős és végrehajtható