Évek óta hagyomány, hogy az önkormányzattal egyeztet az Idősügyi tanács, amely 2010-ben alakult meg Komáromban az Őszirózsa Nyugdíjas Klub, a Komáromi Nyugdíjas Egyesület, a Nőklub és a Szőnyi Nyugdíjas Klub részvételével. Az egyesületek vezetői ilyenkor megtárgyalják az elmúlt időszak eseményeit és az év új terveit. Kedden délelőtt ismét összeült a tanács a városházán. Az ülésen Molnár Attila polgármester, Turi Bálint alpolgármester és Szili Nóra Monostori Erőd Nonprofit Kft. kulturális és turisztikai igazgatója is részt vett.

Molnár Attila elmondta, hogy minden önkormányzat, így a komáromi életében is a január a legsűrűbb, hiszen ekkor áll össze az éves költségvetést.

„Talán nálunk még intenzívebb ez, hiszen ilyenkor nagyon sok egyeztetést folytatok le magam is a városban működő civil szervezetekkel, szakszervezetekkel, képviselő testület és a bizottságok tagjaival, a városban működő intézményekkel. Ilyenkor igyekszünk minden olyan javaslatot és ötletet összegyűjteni, amelyek felmerülnek. Ehhez nélkülözhetetlen az Idősügyi tanács tapasztalata és azok az észrevételek, amelyeket ők tudnak megfogalmazni” – emelte ki a polgármester.

Molnár Attila hozzátette: példaértékű az a szolgálat és az a tevékenység, amelyet ezek az egyesületek végeznek, köztük nyugdíjas klubok is, valamint az Idősügyi tanács.

Dikácz Lászlóné az Őszirózsa Nyugdíjas Klub vezetője elmondta, hogy idén a tervek között szerepel, hogy ellátogatnak Sárvárra és Körmendre.

A Komáromi Nyugdíjas Egyesület idén ünnepli fennállásának harmincadik évfordulóját tudtuk meg Szabó Edit vezetőtől. Az idei, jubileumi esztendőben is tartalmas programkínálattal készülnek.

Vas Gyuláné kitért arra, hogy a Nőklub a város legrégebbi közösségformáló klubja, amely 1952 óta várja a helyi nőket, de nemcsak a szépkorúakat, hanem a fiatalokat is.

Bera Jánosné a Szőnyi Nyugdíjas Klub vezetője úgy fogalmazott, hogy idén egy hosszabb, háromnapos kirándulást szerveznek, Kecskemét, Szeged és Ópusztaszer úticélokkal, valamint egy rövidebb túrát is Tatabányára, ahol a nemrég megnyílt Gerecse kapuja látogatóközpontot nézik meg.

Az esemény végén Molnár Attila polgármester és Turi Bálint alpolgármester egy-egy csokor virággal köszöntötte a vezetőket.