Az M1-es autópálya egyik pihenőjében, egy ott parkoló gépkocsiból lopott egy 17 éves fiatal 2019. április 29-én reggel. Az elkövető a Győr felé vezető oldal Tata térségében lévő parkolójában betörte egy Fiat típusú gépjármű oldalablakát. Ellopta a sértett műszerfalon lévő táskáját a benne lévő készpénzzel és okmányokkal. A tettest, Cs. Lajos vitte az autópályára a gépkocsijával. A szerb sértett miután észlelte a lopást, megpróbálta elkapni a fiatal fiút, akinek végül sikerült elmenekülnie.

A tatai nyomozók még aznap azonosították a 17 éves fiatalt, akit kunszetmiklósi otthonában elfogtak. Másnap gyanúsítottként hallgatták ki, ellene lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Tatai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya. A gyanúsítottat a rendőrség őrizetbe vette, és kezdeményezésére az illetékes ügyészség indítványt tett a letartóztatására, amit a Tatabányai Járásbíróság elrendelt. A nyomozók augusztus 15-én gyanúsítottként hallgatták ki Cs. Lajost is.

A Tatai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és a keletkezett iratokat megküldte a Tatabányai Járási Ügyészségnek.