Komárom és környéke polgármesterei találkoztak pénteken Komáromban a Városháza dísztermében, ahol kiálltak a kormány és a Stop Soros törvényjavaslat mellett. A megjelent településvezetőket Turi Bálint alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy a migráns téma az elmúlt években, napjainkban, de az előttünk álló években is az egyik, ha nem a legfontosabb kérdés lesz Európában.

„Komárom egy kellemes, nyugodt, fejlődő és élhető kisváros. Úgy gondolom, hogy semmi szükség arra, hogy ezt a mostani állapotot bármi megbontsa vagy megzavarja. A város fejlődését az itt élő emberek munkája biztosítja. Az itt élők létszámát és egészséges fejlődését, a munkalehetőségek fejlődése és minősége kell, hogy meghatározza. Ezért semmiféle mesterséges, külső, főként nem külföldről irányított beavatkozásra nincsen szükség” – fogalmazott az alpolgármester.

Összefogva utasítják el a Soros-tervet a térség polgármesterei
 

 

„Az ilyen irányú kezdeményezéseket, legyen az bármilyen civil köntösbe bújtatva, elutasítjuk és mindenféleképpen veszélyesnek tartjuk” – emelte ki Turi Bálint.

A komáromi képviselők legutóbbi testületi ülésükön határozatot fogadtak el, amelyben figyelembe vették a Komáromba élők érdekeit és kinyilvánították, hogy nem támogatják a városban sem bevándorlás-szervező iroda, sem migráns tábor létesítését.

Turi Bálint mellett, Sinkovicz Zoltán Kisbér, Ősz Ferenc Bakonysárkány és Rohonczi László Ete polgármestere is kiállt a javaslat mellett, szem előtt tartva a településeiken élő polgárok biztonságát.