Idén is folytatódott Komárom „Zöld kéz” elnevezésű faültetési programja. A városvezetés április 8-ig várta azoknak az érdeklődését, akik tennének a város környezetéért, ezzel pedig a jövő nemzedékéért. A kezdeményezésre számos család jelentkezett, emellett több komáromi civil szervezet és vállalkozás is csatlakozott a programhoz.

„Idén több helyszínen a Honfoglalás úti parkban, a Csillag erőd melletti területen, az Európa Parkban, valamint a koppánymonosrtori sportpálya melletti területen, az Ipari Park környezetében zajlottak az ültetések” – mondta el a Helyi Híradóknak Havran-Tóth Bernadett. Az önkormányzat környezetvédelmi referense hozzátette: mintegy 130 facsemetét ültettek el két nap alatt az önkéntesek.

A komáromi családok mellett a kezdeményezéshez csatlakozott VG Komarom Kft, a BYD Electric Bus&Truck Hungary Kft., a KAYSER Automotive Hungária Kft., a Racemark International Kft., az Alumetál Group Hungary Kft., az Agrotec Magyarország Kft., a Mediterrán Garden Kertészeti Áruda, az ENVOX-Bau Kft. és a Fiatal Lokálpatrióták Egyesülete is.