A MOL-csoport önkéntességi ötletpályázatot hirdetett korábban. Az ötletpályázat lényege az volt, hogy a cég dolgozói saját maguk jelölhetnek olyan helyi közösségeket, szervezeteket, környezetvédelmi célokat, melyeknek meglátásuk szerint a leginkább szükségük van a segítségre. A felhívásra a Szőnyi Kulturális Egyesület is pályázott és nyert.

Janka Ferenc a Szőnyi Kulturális Egyesület elnöke elmondta, hogy év elején jelölték ki a tanösvény nyomvonalát, akkor fűzfákat telepítettek több helyre és elkészítették az alapokat.

„Szombaton délelőtt két helyre akáchidat telepítettünk, emellett jelzőoszlopokat helyeztünk ki összesen tízet, amelyek egyrészt az utat mutatják majd, másrészt pedig felhívják a figyelmet a látnivalókra. Ehhez kapcsolódóan Bruncz János fafaragó készíti el a díszes táblákat a közeljövőben” – emelte ki az egyesület elnöke.

Rippel Attila a MOL-LUB Kft. értékesítési és ügyfélmenedzsment vezetője úgy fogalmazott, hogy cég fontosnak tartja, hogy bekapcsolódjon az ilyen programokba és fejlesztésekbe.

„A vállalat nemcsak támogatta a pályázatot, hanem kétkezi munkával is segítettük a Forró-szigeten lévő tanösvény továbbfejlődését” – emelte ki Rippel Attila.