Az új Duna- híd építésével egy időben folyik a hídhoz kapcsolódó út építése is, emiatt korábban a komáromi déli elkerülő út, 1-es és 13-as számú főutak közötti szakaszát ideiglenesen lezárta a kivitelező a forgalom előtt. Hamarosan azonban újra megnyílik.

„A teljes nyomvonalon megépült már a földmű, jelenleg az 1-es számú főút csatlakozásánál épül a körforgalom” –  mondta el a Helyi Híradóknak Kiss Boglárka. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője hozzátette: a körforgalom ideiglenes forgalomba helyezése októberben várható, a déli elkerülő szakaszt ezután nyitják meg újra az arra közlekedők előtt. Emellett a Koppány vezér út feletti híd előre gyártott vasbeton hídgerendáinak beemelése is a napokban megtörtént, így a tervezett ütemben halad a hídhoz csatlakozó út kivitelezése.

„A szlovák oldali útcsatlakozás is halad, már elkezdődött a hídhoz vezető út és a 63-as számú elsőrendű út csatlakozásánál a körforgalom építése is” – emelte ki Kiss Boglárka.

Októberben megnyílik az új Duna-hídhoz csatlakozó út egy része
 

 

A magyar oldalon csaknem másfél kilométer hosszú út épül, csatlakozva a 131 számú főút Komárom déli elkerülő úthoz. Ezen a szakaszon két körforgalom és két kisebb híd lesz, egyik az ipartelepi kerékpárút felett, a másik a Koppány vezér út felett.