Nemrég nyelvi labort alakítottak ki Esztergom és Tatabánya mellett a komáromi Széchenyi István Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban is pályázati forrásból. A labort szerdán adta át az intézmény, valamint Czunyiné Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, Bercellyné Nagy Marianna, a szakképzési centrum főigazgatója, Molnárné Taár Izabella, a Komáromi Járási Hivatal vezetője és Molnár Attila polgármester.

Hókné Szelőczei Anna intézményvezető köszöntőjében elmondta, hogy a napjainkban felértékelődött az idegennyelv tudásnak a szerepe.

„Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy diákjainkat minél eredményesebben készítsük fel a különféle vizsgákra és a használható nyelvtudás megszerzésére” – emelte ki az intézményvezető.

Bercellyné Nagy Marianna kihangsúlyozta, hogy egy régi álom vált valóra ezzel a fejlesztéssel.

Molnár Attila beszédében úgy fogalmazott, hogy a városban zajló nagy beruházások mellett az önkormányzat három év alatt mintegy 3 milliárd forintot fordít a város közintézményeinek a korszerűsítésére.

Czunyiné Bertalan Judit kiemelte, a nyelvi labor kialakítása mellett a pályázat tartalmazza a szakképzési centrum nyelvtanárainak szakmai és módszertani továbbképzését, valamint a korszerű oktatási technikák elsajátítását. Emellett a szakképzési centrum diákjai számára 120 órás nyelvi képzést is szervez az intézmény angol és német nyelvből.