Jelenleg a felkészülés időszak második szakaszában vannak a KVSE Ritmikus Gimnasztika szakosztályának tornászai, akik idén számos versenyen lépnek szőnyegre, hazai és külföldi versenyeken egyaránt.

„December elején fejeztük be a versenyzést és onnantól tudatosan építettük fel ezt az évet” – mondta el a Helyi Híradóknak Kovács Ágnes. A KVSE RG szakosztály vezetőedzője hozzátette: a felkészülés első részében az alapozás volt az elsődleges az edzéseken, a második részében pedig új gyakorlatokat terveztek és tanultak be a sportolók. Az edzéseken pedig a kész gyakorlatok pontosításában segítségükre volt Érfalvy Nóra nemzetközi bíró is.

Az idei szezonban 45 sportoló fogja versenyszerűen képviselni a KVSE-t, melyből sokan első-, másod- és harmadosztályban, vagyis a magasabb kategóriás versenysportban, a többiek pedig szabadidősportban népszerűsítik az egyesületet. Emellett szövetségi versenyeken és a diákolimpián is ott lesznek a komáromiak. A vezetőedző bízik abban, hogy a kvalifikációk után magas számban vehetnek majd részt az országos megmérettetéseken tornászai.

„Február utolsó hétvégéjén kezdődik számunkra a versenyszezon, mely során egyből egy nemzetközi versenyen lépünk szőnyegre Budapesten. Itt mellettük még hat ország képviselteti magát. Innentől aztán egy-két hétvége kivételével minden hétvégénk be van táblázva. A terveink között szerepel, hogy a szövetségi versenyeken és a diákolimpián mindenképpen indulunk, valamint több hazai és külföldi megmérettetésen is, egyebek közt Szerbiában, Szlovákiában és Ausztriában is ” – fogalmazott Kovács Ágnes.

Nemzetközi versenyekre és sűrű szezonra készülnek az elismert tornászok
 

 

Január 27-én az idei Sportünnepen Komárom Város Utánpótlásának kitüntető címét, többek között a KVSE Ritmikus Gimnasztika Szakosztálynak ítélte oda a városvezetés.

„Az idei sportbálon szakosztályunk kapott egy nagy elismerést, amelyet az utánpótlás-nevelésért adott a városvezetés. Nagyon örültem a kitüntető címnek, hiszen ebből is látszik, hogy van eredménye a munkánknak” – emelte ki Kovács Ágnes.