A céget a klasszikus zenei vetélkedő tulajdonosa, Peller Mariann, valamint Varga Edit, a közmédia műsorvezetője és Batta András zenetudós, a Virtuózok zsűritagja jegyzi részvényesként. 
    
"Feladataim közé tartozik a jövőben a nemzetközi üzletfejlesztés, valamint a műsor online megjelenésének és digitális programjának menedzselése. Műsorvezetőként ugyanakkor már nem veszek részt a tévéshow hazai gyártásában" - idézi a közlemény Varga Editet, aki hozzátette: a Virtuózok hazai fellépéseinek, koncertjeinek továbbra is közreműködője marad.
    
Az összegzés szerint a társaság tulajdonosaihoz rövidesen csatlakozik Boros Misi, a Virtuózok zongorista sztárja is. Misi az első évad korcsoportgyőztese, aki már több kontinensre is elvitte a Virtuózok hírét. 
    
A Virtuosos International arról is tájékoztatást adott, hogy a cég alapítói április elején Cannes-ban, a világ legnagyobb televíziós szakvásárán mutatkoznak be a nemzetközi közönség előtt, ahol szándéknyilatkozatot írnak alá a szlovák köztelevízió vezetőivel a produkció műsorra tűzéséről.
    
A Virtuózok formátumának tulajdonosa tavaly írt alá szerződést a Virtuózok licencének világpiacon történő értékesítéséről a Golden Globe díjátadó lebonyolításáról is ismert amerikai Dick Clark Productions vállalattal - emlékeztet a közlemény.

Nemzetközi hódítóúton a Virtuózok
    
"Edit, András és Misi eddig is komoly részt vállaltak abban, hogy a produkció mozgalommá, a formátum pedig izgalmas és lüktető vállalkozássá érjen. A segítségükkel most nemzetközi porondra lépünk és azt kívánjuk, hogy sok ország sok kis virtuózának adjunk a magyarországiakhoz hasonlóan lehetőséget és nyissuk meg számukra az utat a világ neves iskoláihoz, hangversenytermeihez. A műsor szándékaink szerint öt éven belül legalább tíz országban jelentkezik és nemcsak a televízió, hanem digitális kiadásban a számítógépek, tabletek, okostelefonok képernyőin is" - nyilatkozta a produkcióért nemrég Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesült Peller Mariann a társaság megalapítása alkalmából. 
    
A Virtuózok legújabb évada Magyarországon április 7-én indul a közmédia Duna csatornáján.