A vád szerint az egyik férfi 2017. év második felétől elfogásáig, azaz 2018. június 18-ig, havi rendszerességgel vásárolt móri, illetve tatabányai dílerektől marihuánát 2500 Ft/egységáron.  A férfi 2018-tól nemcsak fogyasztotta, hanem beszerzési áron ismerősének, egy császári férfinak, legalább tíz alkalommal adott át kábítószert, valamint két további fogyasztónak is összesen nyolc adag kábítószert adott el.

A császári férfi a megvásárolt marihuánából további négy fogyasztónak, köztük a harmadrendű vádlottnak, adott át kábítószert, akikkel azt közösen fogyasztotta el.

Az ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, úgy a kisbéri férfit a bíróság 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 3 év közügyektől eltiltásra, 182.500,- Ft vagyonelkobzásra, a tőle kábítószert megvásárló császári férfit végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett 1 év fogházbüntetésre, a csupán fogyasztó harmadik férfit 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélje.