Tizenkilencedik alkalommal zajlott le szombaton a hagyományos megyei mérnökbál, amelynek hosszú évekig Tatabánya adott otthont. Megszakítva azonban ezt a hagyományt tavaly Esztergomban, idén pedig Komáromban rendezte meg az eseményt a megyei mérnöki kamara, az Építész Kamara, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) megyei egyesülete és az Edutus Egyetem. A bált Czita János alpolgármester nyitotta meg.

Az est fénypontjaként az „Év Mérnöke” Díjat Virág Rudolf, a Magyar Mérnöki Kamara főtitkára és Komjáthy László, a megyei mérnöki kamara elnöke adta át a tatai Musicz Lászlónak.

Musicz László méltatásában egyebek közt elhangzott, hogy kiemelkedő mérnöki munkássága, valamint a megye környezet- és természetvédelméért végzett elhivatott, felelősségteljes tevékenysége alapján vált méltóvá az elismerésre.

Az esemény minden évben lehetőséget nyújt arra is, hogy köszöntsék az Edutus Egyetem Mechatronikai Mérnöki szakán végzett hallgatókat. Szombaton Csehi Dávidot, Erdei Norbertet, Krupánszki Rolandot, Neuberger Andrást és Sinka Lajost köszöntötték. Emellett hagyományos program a mérnökbálokon „Az Év Háza Komárom-Esztergom Megyében” pályázat díjazott tervezőinek bemutatása és a pályamunkákból összeállított anyagok kiállítása. Idén Máté Edina, Dankó Kristóf, Csenk Attila, Ambrus Balázs és Páll Ákos István munkáit ismerték el.