Koltay Gábor filmrendezővel, a város díszpolgárával köszöntött 21 újszülöttet és szüleiket csütörtökön a Városháza dísztermében Molnár Attila polgármester és Hamrák Zsófia önkormányzati képviselő, a humán ügyek bizottságának elnöke.

Koltay Gábor köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a gyermek egyetlen érték, amit a világnak tudunk adni.

„Nem az, amit az ember az életében csinált, felhalmozott vagy sikert ér el. Általuk tudunk tovább élni, így tud tovább folytatódni a mi életünk is” – hangsúlyozta a filmrendező, aki azt kérte a jelenlévőktől, hogy neveljenek gyermekeikből tisztességes, becsületes és mélyen érző magyar embereket.

Molnár Attila elmondta, hogy az utóbbi években jelentősen növekedett a gyermekvállalási kedv Komáromban.

„Amíg 2006 környékén évente csupán 100-120 kisbaba született, addig tavaly ez a szám megközelítette a 200-at. Ez nagyban köszönhető kormány és az önkormányzat családbarát intézkedéseinek is” – emelte ki a polgármester.

Kitért arra is, hogy két-három héten belül átadják a teljesen felújított Aprótalpak bölcsődét, amely TOP-os forrásból, mintegy 200 millió forintból újult meg az elmúlt időszakban.

„Az önkormányzat emellett egyszeri 100 ezer forintos kelengyepénzzel járul hozzá a családbővítéshez, valamint támogatjuk az első házasságot kötőket, a fiatal párokat százezer forintos életkezdési támogatással, amelyet szeptemberig csaknem ötvenen igényeltek már, valamint térítésmentesen biztosítjuk a védőoltásokat is a Kincset ér prevenciós program keretében a kisbabáknak és a gyermekeknek is egyaránt” – fogalmazott Molnár Attila.

A polgármester ezután az anyukákat egy szál rózsával köszöntötte, valamint most is minden család egy fiús vagy egy lányos ajándékcsomagot kapott, ami a babaápolási termékeket tartalmazott.

Molnár Attila: Minden adott Komáromban a gyerekvállaláshoz